Lekkage badkamer Alkmaar

Een lekkage in de badkamer is één van de meest vervelende lekkages die u kunt treffen. In dit gedeelte van de woning komen vanzelfsprekend diverse water- en cv-leidingen samen, waardoor een lekkage vaak lastig te plaatsen is. Onze loodgieters kunnen u helpen bij het oplossen van deze lekkages. Waar moet u op letten en hoe lossen we een lekkage in de badkamer op?

Lekkage badkamer: zo komt u erachter

Dat er zich rondom de badkamer veel leidingen bevinden, dat behoeft geen verdere uitleg. Een lekkage ziet u vaak niet direct aan het oppervlak van de badkamer, maar eerder rondom de badkamer; het plafond onder de badkamer of de aangrenzende muur. Het probleem van een lekkage in de badkamer is dat de exacte locatie van de lekkage lastig is aan te wijzen. Zo kan de vochtplek op de muur op een totaal andere plek zitten dan de oorspronkelijke lekkage. Is het de douche, de afvoer van de wasbak of het toilet? Wij sporen het voor u op!

Lekkage badkamer: oorzaken

Een lekkage in de badkamer kent diverse oorzaken. Zo kan achterstallig onderhoud ten einde zorgen voor een lekkage, maar veel vaker ligt de oorzaak buiten uw bereik. Overigens is het ook altijd goed uw verzekering op de hoogte te stellen van de lekkage. Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van een badkamerlekkage?

  • Verouderd leidingwerk, doorgaans verstopt achter de muur of onder de vloer
  • Losgeraakte knelkoppelingen, vaak als gevolg van hoge vraag of druk op de leiding
  • De kitnaden rond bad of douche zijn door achterstallig onderhoud verzwakt

Een lekkage in of rond de badkamer is lastig te duiden. Om overmatig hak- en breekwerk te voorkomen, maken we gebruik van geavanceerde apparatuur. Zo kunnen we de exacte locatie van de lekkage vaak al achterhalen en houden de schade zodoende beperkt.

Lekkage badkamer Alkmaar oplossen

Is de oorzaak van het lek eenmaal duidelijk? Dan garanderen we een snelle, adequate oplossing. Na het opsporen en herstellen van de lekkage zorgen we uiteraard ook voor de juiste afwerking, zodat u nadien niks meer ziet van de voorgevallen schade. Heeft u dus een lekkage in de badkamer te Alkmaar? Neem dan contact op met Installatiebedrijf Vosse B.V. door te bellen met 023 - 205 35 62. Wij helpen u graag verder. Als u liever contact heeft per mail dan graag even ons online contactformulier invullen.