Lekkage waterleiding Alkmaar

Een lekkage in de waterleiding kan zeer divers van aard zijn. Het kan gaan om een kleine lekkage op een koppelpunt of door slijtage, maar de waterleiding kan onder hoge druk ook springen. Dit betekent doorgaans dat er veel meer schade kan ontstaan. krijgt u te maken met een lekkende waterleiding in Alkmaar, dan helpen we u bij Installatiebedrijf Vosse B.V. graag verder.

Lekkage waterleiding oorzaken

De oorzaken van een waterleidinglekkage kunnen sterk van elkaar verschillen. Vanzelfsprekend hebben oudere leidingen een verhoogde kans op (kleine) lekkages, maar zelfs bij nieuwe leidingen bestaat er altijd een kans. Welke oorzaken van een lekkage in de waterleiding kennen we?

  • Op bochten op koppelpunten ontstaat een kleine lekkage
  • Slijtage van het leidingwerk, met scheurtjes tot gevolg
  • De waterleiding is in zijn geheel gesprongen
  • Tijdens een verbouwing is de waterleiding geraakt

De gevolgen van dergelijke lekkages kunnen eveneens per situatie verschillen. Soms krijgt u te maken met zichtbare druppels uit het plafond of op de vloer. Bij een ander kan de lekkage subtieler optreden, zoals kleine vochtplekken aan het plafond die langzaam groeien. In al deze situaties kunt u vertrouwen op onze adequate hulp op maat. Zo blijft de schade als gevolg van de lekkage beperkt.

Lekkage waterleiding kelder

Een gesprongen waterleiding in de kelder geeft vaak grotere overlast. Binnen korte tijd kan de kelder volstromen en de leidingen in de kelder zijn daarbij niet altijd even goed te bereiken. Afhankelijk van de situatie kunnen we u echter ook bij een lekkage in of rondom de kelder verder helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lekkage waterleiding Alkmaar? Bel ons!

Een waterleidinglekkage kan veel schade veroorzaken, aangezien er doorlopend druk staat op de leidingen. Dit betekent dat de lekkage dus ook constant is, dan wel kan groeien. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen die het probleem voor u kan opsporen en verhelpen. Tot die tijd doet u er goed aan, zeker bij een grotere lekkage, om de hoofdkraan af te sluiten. Direct een afspraak maken? Bel ons op 023 - 205 35 62 en we komen zo snel mogelijk bij u langs.