Lekkage gasleiding Alkmaar?

Heeft u een sterk vermoeden van een gaslucht in huis, dan heeft u mogelijk te maken met een lekkage in de gasleiding. Een gaslekkage is altijd een dringende situatie, want u wilt uiteraard niet te maken krijgen met een gasexplosie. Ruikt u daarom rondom het gasfornuis, de cv ketel, de meterkast of elders in huis een sterke gaslucht, schakel dan Installatiebedrijf Vosse B.V. in. Wij staan voor u klaar in de regio Alkmaar.

Lekkage gasleiding: hoe komt dat?

Woningen die te maken hebben met een verouderde gasinstallatie zijn extra gevoelig voor gaslekkages. Op de gasleiding staat een bepaalde druk én drukverlies, welke doorgaans niet boven 3.0 mbar mag uitkomen. Veel huishoudens hebben, zonder dat ze het weten, te maken met kleine lekkages in de gasleiding. Dit is echter geen probleem, zolang het drukverlies maar beperkt blijft. Wel is het verstandig om niet lichtzinnig om te gaan met een gaslekkage. Mocht u een sterk vermoeden hebben van een gaslucht, schakel ons dan in.

Lekkage gasleiding: wat kunt u zelf doen?

Ruikt u, al dan niet herhaaldelijk, een gaslucht in huis? Dan kunt u de volgende stappen zelf al uitvoeren:

  • open alle ramen en deuren
  • sluit de hoofdkraan in de meterkast
  • gebruik geen brandgevaarlijke elementen

Bij acute zorgen omtrent een gaslucht in huis kunt u ons altijd bereiken. Wij streven, zeker bij een vermoedelijke gaslekkage, naar snelle en directe service op maat.

Lekkage gasleiding na plaatsen slimme meter

Steeds meer mensen profiteren van de voordelen van een slimme meter, waarmee u zelf de meterstanden en het verbruik kunt monitoren. Voor het plaatsen van een slimme meter komt doorgaans de leverancier bij u langs. Als onderdeel van de werkzaamheden wordt hierbij ook een druktest op de gasleidingen uitgevoerd en hieruit volgt nogal eens een kleine of grotere lekkage in de gasleiding. Hierop sluit de leverancier vaak de hoofdkraan van het gas af óf plakt een sticker op de hoofdkraan dat u verantwoordelijk bent voor de gevolgen van een eventuele gaslekkage. Vaak krijgt u te horen hoeveel drukverlies er op de leidingen aanwezig is, zodat u een afgewogen keuze kunt maken voor de te nemen stappen.

Wij raden in principe altijd aan een lekkage van de gasleiding direct te laten herstellen.

Lekkage gasleiding in Alkmaar? Neem contact op!

Voor directe hulp bij een gaslekkage in Alkmaar kunt u vertrouwen op de service van Installatiebedrijf Vosse B.V.. Neem direct contact met ons op via het nummer 023 - 205 35 62 en we komen zo snel mogelijk bij u langs!